Prijzen woningen

Welke subsidies zijn er voor nieuwbouw woningen?

Wanneer je een nieuwe woning gaat bouwen, kan het een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er vaak subsidies en regelingen beschikbaar die je kunnen helpen de kosten te verlagen. Hier zijn enkele van de belangrijkste subsidies en regelingen voor nieuwe bouwwoningen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Allereerst is er de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit is een regeling die je kunt gebruiken om je hypotheek te verzekeren. Het biedt extra zekerheid aan zowel jou als de bank. Als je bijvoorbeeld door omstandigheden niet meer aan je hypotheekverplichtingen kunt voldoen, dan kan de NHG je helpen om te voorkomen dat je in de schulden komt. Daarnaast biedt de NHG vaak een rentekorting op je hypotheek.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Een andere regeling is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Hiermee kun je een subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen in je nieuwe woning, zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Je kunt tot wel 20% van de kosten vergoed krijgen.

subsidies voor duurzame maatregelen

Ook kun je in sommige gemeenten subsidies krijgen voor duurzame maatregelen in je nieuwe woning, zoals het plaatsen van groene daken of gevels, of het installeren van een regenwateropvangsysteem. Deze subsidies variëren per gemeente, dus het is belangrijk om te informeren wat de mogelijkheden zijn in jouw gemeente.

BouwGarantie

Een andere interessante regeling is de BouwGarantie. Deze verzekering biedt bescherming tegen financiële risico's tijdens de bouw van je woning, bijvoorbeeld als de aannemer failliet gaat. Met de BouwGarantie kun je de bouw van je nieuwe woning met een gerust hart starten.

Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Tot slot zijn er nog enkele andere subsidies en regelingen beschikbaar, zoals de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze regelingen zijn bedoeld om de ontwikkeling van duurzame energie te stimuleren en kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld de installatie van zonneboilers of warmtepompen.

Kortom, er zijn verschillende subsidies en regelingen beschikbaar die je kunnen helpen bij het bouwen van een nieuwe woning. Het is belangrijk om je goed te informeren over de mogelijkheden en de voorwaarden van elke regeling, zodat je optimaal kunt profiteren van de beschikbare subsidies en regelingen.

tabel subsidiebedragen


Reactie plaatsen