Bouwkosten van een woning

Kan ik mijn droomwoning wel bouwen?

Wat zijn de bouwkosten van een woning?

Kan ik mijn droomwoning bouwen binnen mijn budget?

Energie Spaar Woning kan u hier snel duidelijkheid in verschaffen door een haalbaarheidsonderzoek te doen. Is het antwoord positief dan ontwerpen wij samen met u de woning op basis van uw wensen en budget. Wij werken niet met een woningcatalogus met bouwkosten van de woningen. Wel hebben wij een aantal voorbeeldwoningen met indicatieprijzen om u alvast een idee te geven van de mogelijkheden.
Of u heeft al een eigen woningontwerp? Wij kunnen u al snel een indicatieprijs geven voor het bouwen van uw woning. Neem contact met ons op.

Wat valt er binnen de bouwkosten van de woningen

 • De woningen worden sleutelklaar opgeleverd maar zonder keuken
 • Deze prijzen zijn gebaseerd op een verwarming op all electric (aardgasloos) uitgevoerd met een warmtepomp.
 • De uiteindelijke prijzen hangen af van onder meer de mate van de uitrusting / afwerking, het energetisch niveau en eventuele opties.
 • De prijzen zijn inclusief 21 % BTW.
 • Maar exclusief verdiepte fundering of heipalen, keuken, garage, carport, overkapping, bijgebouwen, terras en straatwerk.

Opties en cascobouw

Mogelijke opties zijn:

 • luxere uitvoering en uitrusting
 • energiezuiniger, bv NoM (Nul op de Meter)
 • garage cq. berging
 • enz

Casco bouwen behoort ook tot de mogelijkheden. Door zelf werkzaamheden uit voeren kunt u de kosten aanzienlijk verlagen.

Energieneutraal bouwen

De bouwkosten van een woning worden bepaald door:

 • Volume en afmetingen van de woning. Hoe groter de woning hoe meer de woning gaat kosten. De oppervlakte en volume van de woning wordt op de volgende manieren bepaald.
 • Ingewikkeldheid van de woning.
  Hoe ingewikkelder de woning hoe duurder de woning. Heeft de woning dakkapellen, sprongen in gevels en daken dan gaat het wel duurder uitvallen.
 • Afwerkings- en uitrustingsniveau van de woning.
  Wij gaan uit van standaard afwerkings- en uitrustings-niveau van de woning. Dit wordt beschreven in onze technische omschrijving. Als u wilt kunnen altijd luxere materialen maar ook een breder uitrustings-niveau toegepast worden.
 • Energieprestatie van de woning.
  Hoe energiezuiniger hoe duurder de woning.


Om een omgevingsvergunning (bouwvergunning) te krijgen is de energieprestatie BENG vereist.
Wilt u nog energiezuiniger naar bv NoM zal dit meer gaan kosten. Je moet dan denken aan extra isolatie en zonne-panelen. Hier wordt de gebouw gebonden en het huishoudelijk gebonden energie duurzaam opgewekt.

Kosten Energie Spaar Woning

Als u uw woning laat realiseren door een van onze bouwpartners zijn de kosten van Energie Spaar Woning verwerkt in de bouwkosten van de woning en all inclusive kosten. Maar u kunt Energie Spaar Woning ook inschakelen o.b.v. een uurtarief.

Haalbaarheidsonderzoek

Graag wil ik met u in contact komen om u een advies te geven voor het bouwen van uw duurzame en energiezuinige woning. Op basis van een gesprek kan ik u dan beter adviseren, de juiste voorbeelden van woningen aanreiken met bijbehorende indicatieprijzen. Bij dit gesprek maken wij gebruik van een wooncheck en een duurzaamheidscheck en lopen het gehele bouwproces door.

Aanvraag haalbaarheidsonderzoek!

Ik ben heel benieuwd of ik mijn droomwoning kan bouwen