Huis isoleren
Wil je ook energie besparen en een lagere energierekening? 

Huis isoleren

Je wilt je huis isoleren en misschien wel verder verduurzamen. Energie besparen met een lagere energierekening maar ook meer comfort in mijn woning. Geen tocht, vocht en schimmel. Maar hoe pak ik dit allemaal aan. Waar moet ik beginnen. Er zijn zoveel partijen die iets aanbieden. Ik zie door de bomen het bos niet meer! 

Wij helpen u hier graag mee.

Energiescan

Met de energiescan brengen we jouw woning energetisch in kaart. Dit doen wij door open data van jouw woning te verzamelen en samen met jou een vragenlijst door te nemen. Dit gebeurt allemaal in een digitaal overleg middels Teams, Zoom of telefonisch. Het resultaat is de energetische status van jouw woning. 

gratis                                                             

Energieadvies

Vervolgens werken wij mogelijke energiemaatregelen uit in scenario’s. Per scenario worden de energiemaatregelen en bijbehorende kosten, besparingen, subsidies  en CO2 reductie genoemd.

Zodat je de juiste keuze kunt maken. 349 €

Offertes aanvragen

Op basis van het gekozen scenario gaan wij offertes aanvragen om de energiemaatregelen in jouw woning uit te voeren. Deze offertes zullen we samen bespreken zodat je de juiste keus kunt maken. Zodat de opdracht voor uitvoering van de energetische maateregelen gegeven kan worden.


249 €

Je huis isoleren en verder verduurzamen. Hoe kun je in jouw woning beginnen? Wat kosten de verbeteringen en wat leveren ze op? En hoeveel subsidie krijg je? Wij beginnen altijd met de energiescan. Hiermee brengen wij de huidige energetische staat van jouw woning in beeld. 

Deze energiescan is de basis voor ons energieadvies.

Energieneutraal bouwen

Als de energiescan is uitgevoerd kunnen wij vervolgens het energieadvies uitvoeren. De mogelijke energiemaatregelen worden in scenario's uitgewerkt

Dit doen wij op basis van tekeningen, foto’s en andere gegevens van uw woning. Indien nodig wordt uw woning nader geïnspecteerd.

Het energieadvies wordt opgeleverd en met u doorgenomen.

Indien u instemt met de voorgestelde verduurzamingsaanpak kunnen wij u ook ondersteunen met de offerteaanvragen bij de diverse bedrijven.

Neem contact op met Energie Spaar Woning. Energie Spaar woning heeft jarenlange ervaring op het gebied van duurzaam en energiezuinig bouwen en verbouwen.  

Vraag een vrijblijvend gesprek aan!

Subsidie verduurzamen huis

Subsidie huis verduurzamen 2023

De ISDE-subsidie voor isolatie is sinds januari 2023 tijdelijk verhoogd tot 30% van de kosten zolang de isolatiepot nog niet leeg is. De overige 70 procent kan iedereen lenen bij het Warmtefonds, tegen een lagere rente dan bij de bank, of zelfs helemaal geen rente. 

Kijk hier voor de subsidiebedragen.

Gemeenten subsidiëren soms ook maatregelen, zoals energieadviseurs die thuis langskomen om advies te geven over verduurzaming. Vanaf 2026 is de hybride warmtepomp verplicht als je de cv-ketel vervangt.


Ook de subsidieaanvraag kunnen wij voor u verzorgen.
Verduurzamen bestaande woning

Stappenplan isoleren huis

Hier zetten wij alle stappen nog even op een rij om uw huis te isoleren en verder te verduurzamen. Graag willen wij dit in een vrijblijvend gesprek toelichten.

 • Advies algemeen en proces isoleren en verder verduurzamen huis
 • Energiescan van jouw woning uitvoeren 
 • Offerte dienstverlening Energie Spaar Woning
 • Energieadvies uitwerken in verduurzamingscenario’s 
 • De verduurzamingscenario’s met jou doornemen en keuze maken
 • Offertes voor verduurzaming aanvragen 
 • Offertes bespreken met jou
 • Jij geeft opdracht voor verduurzaming van de woning
 • Oplevering verduurzaming
 • Subsidie aanvragen
 • Energielabel woning aanvragen